top of page

Kan jag testa innan jag anmäler mig? 

Du behöver anmäla dig innan du kan testa på, men efter anmälan får du testa två gånger innan du blir betalskyldig. Om du inte vill behålla din plats avanmäler du dig till scenskolan.fejm@abf.se.

Går det att delbetala sin faktura? 

Om du behöver delbetala din faktura ber vi att ni mailar oss på scenskolan.fejm@abf.se

Vad händer om jag ångrar mig?

Om du inte vill behålla din plats avanmäler du dig till scenskolan.fejm@abf.se. Tänk på att du blir betalningsskyldig efter 3 sammankomster oavsett om du närvarat eller inte. 

Tiden vi fått passar inte oss, hur gör jag för att byta?

Om det finns platser i motsvarande grupper kan vi byta din tid om den inte passar, dock kan vi inte garantera detta. 

När är det lov?

Vi följer skolåret och har lov när det är ledigt i skolan, detta innebär Sportlov, Påsklov, Första maj, Kristi himmelfärd, Höstlov samt på Sommar- och Jullovet. 

Hur lång är en termin?

En termin består av minst 12 sammankomster, men eftersom vi följer skolåret kan terminen bli längre. På elevsidan står det när terminen startar och slutar. 

Hur sjukanmäler jag mig? 

Om du blir sjuk eller får förhinder får du gärna skicka ett sms till 070-283 81 13.

Behöver jag ha något speciellt på mig eller med mig? 

På dans-, intro- och teaterlektionerna behöver du ha rörelsevänliga kläder. På dans- och introlektionerna är det också bra att ha med en vattenflaska. På sminklektionerna är det bra att ha på sig kläder som kan bli smutsiga. Du behöver inte ha med dig inneskor. 

När är det föreställning?

Alla grupper har en uppvisning per termin, dessa kan dock variera i utformning. På höstterminen har grupperna 10-12 år en större föreställning med helgrepetition, och på våren har grupperna 13-20 år en större föreställning med helgrepetition (och ofta skolföreställningar). När och var uppvisningar och föreställningar är kan du se på Elevsidan. 

Här får du svar på ofta ställda frågor!

Hur återanmäler jag mig?

När du har fått plats hos oss så behåller du den tills du säger upp den. Det betyder att du inte behöver göra en återanmälan, däremot behöver du säga upp din plats till nästa termin om du inte vill ha kvar den. 

Hur avanmäler jag mig?

Om du ångrar dig, eller inte vill fortsätta nästa termin avanmäler du dig till scenskolan.fejm@abf.se.

När måste jag senast göra en avanmälan för att inte bli betalningsskyldig?

Du blir betalningsskyldig efter tre sammankomster oavsett om du närvarat eller inte. Se därför till att avanmäla dig om du inte vill gå innan den tredje sammankomsten.

Vad händer om en lektion ställs in?

Om en lektion skulle ställas in, exempelvis för att din ledare är sjuk, kommer den inte att ersättas om terminen inte riskerar att bli kortare än 12 sammankomster. Om risken finns att terminen blir för kort kommer fler lektionstillfällen tillkomma efter avslutad termin. 

Får jag som förälder vara med? 

Nej. Föräldrar får gärna vänta utanför, men generellt sett undviker vi föräldrar i rummet. Vi kan ibland göra undantag, detta görs i samråd med ledare om det krävs. 

Får en kompis följa med? 

Nej, om du har en kompis som vill testa behöver de göra en anmälan innan. Din kompis kan tyvärr inte följa med och titta. 

Vad är en helgrepetition? 

Helgrepetition, eller helgrep, är när alla ämnen samlas under en helg för att sätta ihop sång, dans, teater och backstage till en musikal. På helgrepet övar vi övergångar och gemensamma nummer samt sätter kostym, smink och ljus. För att vara med på föreställningarna behöver du vara med på helgrepet. Under helgen bjuder vi på frukt, men lunch behöver tas med. 

Måste mitt barn vara med i föreställningen? 

Självklart inte! Du kan gå på FEJM utan att stå på scen, men tänk på att informera din ledare om detta. Notera också att det är obligatorisk närvaro på helgrepetitionen och samtliga föreställningar om du väljer att vara med. 

Har du fler frågor? 

bottom of page